Navigatie overslaan

Dialoog!

Column Ruud Pleune WN Rijn & IJssel juli 2023

Landelijk komen partijen er niet uit met elkaar als het gaat om de aanpak van onze urgente problemen, zoals stikstof en watervervuiling. Jammer, want met elkaar aan de slag gaan is belangrijk. Belangrijk om natuur en water te helpen, belangrijk om duidelijkheid te geven aan boeren.

Nu is het zaak dat we in de regio samen aan de slag gaan om zoveel mogelijk van die duidelijkheid te geven. En aan Den Haag de goede voorbeelden, als waterschap, te laten zien van maatregelen die werken! En wat ons betreft kan dit alleen via een dialoog. Dialoog? Krijg je dan niet vlees noch vis? Naar mijn idee krijg je dan niet minder vlees of vis dan via strijd, maar wel een stuk sneller en op een leukere manier. Meestal doen wij dat ook in de vergadering van het Algemeen Bestuur van het waterschap.

Neem gisteren: we begonnen met 2 moties, die ingediend zouden worden. Deze zijn vervolgens, na een interessant debat, niet ingediend. Niet omdat er machtsdruk is uitgeoefend, maar omdat via de dialoog het beoogde resultaat gehaald is. Dat scheelt een boel tijd! Lukt dat altijd? Nee, vast niet. Maar zelfs dan heb ik het vertrouwen dat de dialoog ook helpt om te berusten in dat je het oneens bent!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring