Navigatie overslaan

Dordtenaar Anne Mollema lijsttrekker Water Natuurlijk

De lijsttrekker en fractievoorzitter van Water Natuurlijk Hollandse Delta is Anne Mollema uit Dordrecht. Met Mollema brengt de partij veel ervaring aan tafel.

Hij was in het nabije verleden tijdelijk Heemraad toen het Waterschap onbestuurbaar dreigde te worden. Met zijn grote rust en enorme inhoudelijke kennis heeft hij meegeholpen aan het Waterschap weer op orde te krijgen. Hij is al 8 jaar namens Water Natuurlijk lid van het bestuur van het waterschap.

Anne Mollema, van 1958, is opgeleid in de bodem en waterbescherming, later ook nog naar milieukunde. Afkomstig uit een arbeidersgezin, weet Mollema uit ervaring wat het is om het als gezin niet breed te hebben. Het verklaart ook waarom Anne zich sterk blijft maken voor de kwijtschelding van de waterschapsbelasting voor mensen met een lage draagkracht.

Ook voelt hij zich van huis uit verbonden met duurzaamheid. Dat komt dan ook in zijn werk en privé steeds naar voren.

Mollema is sterk inhoudelijk gedreven. Hij snapt ten diepste hoe watersystemen werken, vanuit zijn opleiding en vanuit zijn werk in verschillende landen, aan universiteiten en bij gemeente Rotterdam. Hij kan met grote overtuiging uitleggen hoe we in samenwerking met alle belanghebbenden het Waterschap Hollandse Delta veel groener en robuuster kunnen maken. Mollema is een man van de praktijk, van de werkbare oplossing, van de natuur terug het watersysteem in.

Mollema wijst voortdurend op de rol van het waterschap juist in de stad. De opwarming van de steden, de problematiek van rottende funderingspalen, de hoosbuien en de grote droogtes: het is allemaal werk voor het waterschap en Anne weet hoe het moet worden opgelost.

Met Anne heeft Water Natuurlijk een aimabele en uiterst deskundige lijsttrekker in huis.

15 maart, ga stemmen!


Servaas van der Horst

Vriend worden!
Anne schroeft een bankje voor fietsers in elkaar

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring