Namens Water Natuurlijk waren Martin Jansen en Gerda Oskam aanwezig. Gerda houdt zich al sinds 2003 bezig met de plannen voor Rijnenburg en woont er niet ver vandaan. Gerda: "Rijnenburg kent een zeer complexe bodem- en waterstructuur. Het wordt daarnaast gescheiden van Leidsche Rijn en De Meern door de A12, gescheiden met Nieuwegein door de A2 en kent eigenlijk maar 1 ontsluitingsweg voor al het verkeer, de Meerndijk. Die Meerndijk is aangelegd naast een watergang door de Romeinen vanaf de Hoge Woerd in De Meern naar de Hollandse IJssel. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze geschiedenis van Rijnenburg, stadsarcheoloog Erik Graafstal geeft een lezing hier over bij de Historische Vereniging Oud Utrecht op 19 maart.
Tijdens de bijeenkomst werd een overzicht gegeven van de plannen voor Rijnenburg en het standpunt van HDSR. Het Algemeen Bestuur steunt de noodzakelijke maatregelen in Rijnenburg bij de ontwikkelingen, zoals:
voldoende ruimte voor waterberging en afvoer, eventueel in combinatie met andere functies
slimme inrichting met groen en water om hevige regenval beter op te vangen met een waterberging in het noordelijke deel van Rijnenburg van circa 1 miljoen m3 regionale waterberging om
water lang vast"te houden voordat het naar het Amsterdam-Rijnkanaal stroomt om een maalstop te voorkomen of uit te stellen. Zie hier voor meer informatie over het hele watersysteem in het gebied tussen Utrecht en IJmuiden.
wateroverlast in Rijnenburg en omliggende gebieden te voorkomen.
Mochten (kandidaat-)raadsleden van de ons ondersteunende partijen D66, GroenLinks of Volt meer informatie willen - maar ook van andere partijen - wij zijn altijd bereid in gesprek te gaan!