Navigatie overslaan

Verkiesbare kandidaten voor 2023 - 2027

Water Natuurlijk Schieland en Krimpenerwaard presenteert kandidaten voor de waterschapsverkiezingen

De leden van Water Natuurlijk Schieland en de Krimpenerwaard hebben de definitieve kandidatenlijst van de partij vastgesteld voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Op de lijst staan vertrouwde gezichten, maar ook veel nieuwe, jonge kandidaten. De lijsttrekker is Josien van Cappelle, de huidige fractievoorzitter van Water Natuurlijk Schieland en de Krimpenerwaard. Een bestuurlijk ervaren kandidaat door haar eerdere wethouderschap in Capelle aan den IJssel. Ook is zij, bestuurlijk actief bij verschillende natuurorganisaties.

Van Cappelle wordt op plaats twee gevolgd door Margot Kwee, met 26 jaar onze jongste kandidaat. Op plek drie is Erik Hovingh een vertrouwd gezicht. Rens de Boer en Frank Huijgens op plek 4 en 5 zijn de andere twee jongeren. De plekken 6 en 7 zijn voor Chris Veldhuijsen en Rieks van der Zee. Ruud Kolpa, Robin de Roon en Otto Zwetsloot zijn nieuwe gezichten en staan op plekken 8 tot en met 10.

Van Cappelle: “Onze kandidatenlijst laat zien dat ook de jongere generatie water steeds belangrijker vindt. De kandidaten hebben ieder hun eigen specialisatie rond water, natuur en klimaatadaptatie. Samen vormen we een sterk team dat in staat is belangen goed af te wegen en de natuur een stem te geven. Ik kijk uit naar onze verkiezingscampagne, maar meer nog naar de komende periode in het waterschap. De afgelopen vier jaar hebben wij - met zes zetels de grootste waterschapspartij - , samen met onze coalitie-genoten en andere partners, inspirerende resultaten geboekt. Denk hierbij aan de blauwalg bestrijding in de Kralingse Plas, onze bijdragen aan de klimaatmaatregelen in de steden en het vispasseerbaar maken van de gemalen. Gezien de snelheid van de klimaatveranderingen is het nodig om nu nog meer te versnellen. En met deze lijst zijn wij daar klaar voor.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring