Navigatie overslaan

Hoe krijgen we het water in Rijnland weer schoon en gezond? Webinar op 16 november

Onlangs kwamen nieuwe berichten naar buiten over de vervuiling van ons water. Zie bijvoorbeeld de affaire rond chemiebedrijf Chemours, dat onlangs aansprakelijk is gesteld voor het uitstoten van pfas. Schoon water is essentieel voor het leven van plant, dier en mens. Hoe zorgen we ervoor dat er in de plassen, kanalen en sloten in Rijnland een gezond planten- en dierenleven te vinden is en zo min mogelijk vervuilende stoffen? Hoe staan we ervoor? Welke maatregelen zijn er al genomen en wat is er nog nodig? En wat betekent de Europese Kaderrichtlijn Water voor Rijnland? Staat er hier over een paar jaar een boze Eurocommissaris op de stoep? Zal Nederland moeten betalen als we onze waterkwaliteit in 2027 niet in orde hebben?

Webinar


Water Natuurlijk Rijnland organiseert op 16 november een webinar waarop je antwoord kan krijgen op deze en andere vragen over gezond water en de KRW. Het webinar is van 19.30 tot 20.30. Iedereen met belangstelling voor de kwaliteit van onze wateren en de manier waarop ons waterschap daaraan werkt is welkom.

Programma

Het programma begint met een presentatie van Otto Cox over de toestand van het water, de problemen met planten- en dierenleven en vervuilende stoffen en de vraag of we eind 2027 de doelen voor waterkwaliteit gaan halen. Otto werkt al sinds 2007 aan de KRW en heeft ook verschillende onderzoeken gedaan naar de manier waarop waterschappen hieraan werken.

Na deze presentatie zal Kees Buskermolen reageren. Hij is lid van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap van Rijnland namens Water Natuurlijk. Hij zal vertellen hoe stand van zaken is in het bestuur van Rijnland en wat de inzet is van Water Natuurlijk.

Er is ook ruim gelegenheid voor vragen en discussie.

Aanmelden

Stuur een mail te aan Monique Lamers, mailadres secretaris@waternatuurlijkrijnland.nl. Je krijgt dan enkele dagen voor het webinar een mail met link voor Zoom toegestuurd.

Je bent van harte welkom met al je vragen en opmerkingen over bijvoorbeeld chemische stoffen en medicijnresten in het water, vispassages, natuurvriendelijke oevers en meer.

Lees meer

Meer nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring