Navigatie overslaan

Debatavond duurzame landbouw en natuurbeleid in de Bollenstreek

‘VOOR EUROPA = VOOR GEZONDE BOLLENSTREEK’. Onder deze noemer organiseren GroenLinks en PvdA afdelingen in de Bollenstreek op 22 mei een debatavond over duurzame landbouw en natuurbeleid en de relatie met Europa. Het debat vindt plaats in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4 te Lisse. Aanvang 20:00 uur Een Gezonde Bollenstreek, waarbij ‘gezond’ in de breedst mogelijke betekenis moet worden uitgelegd: gezond voor water, bodem, natuur, omwonenden, werknemers en bedrijfsvoering. Maar hoe doen we dat en wat mogen we daarbij verwachten van de EU ?’

We gaan hierover in gesprek met een biologische wijnboer, één van de Bollenjongens, een bodem-expert, een bestuurder FNV Agrarisch Groen en GroenLinks-PvdA EP24 kandidaat Lara Sibbing. Zij zullen elkaar uitdagen op het thema ‘VOOR EUROPA = VOOR GEZONDE BOLLENSTREEK.

Bodem-expert Wim Grimme praat ons bij over de huidige status van de natuur en de uitdagingen waar we voor staan. Van biologische wijnboer en onderzoeker Johan Rippen horen we over zijn schimmelonderzoek met de Wageningen Universiteit (WUR). En vertellen de Bollenjongens wat zij doen om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Lara Sibbing (kandidaat van GroenLinks-PvdA voor het Europees Parlement) en Linda Slagter (bestuurder FNV Agrarisch Groen) vertellen waarom de vergroening van de bollenteelt/landbouw een belangrijk onderwerp is in de regio en de relatie met Europa. En hoe zij zich hiervoor willen inzetten.

Een informatieve avond over een actueel en uitdagend thema waarbij de sprekers met elkaar én met het publiek in debat zullen gaan. De toegang is gratis.

Na het debat is er uiteraard gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje.

Het debat vindt plaats in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4 te Lisse. Aanvang 20:00 uur (zaal open om 19:30 uur).

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring