Navigatie overslaan

Voorlopige verkiezingsuitslag bekend: Water Natuurlijk, 2e partij in Rijn en IJssel!

Update! Een kleine verandering in de voorlopige verdeling van de zetels. De Vrienden van de Berkel hebben 2 zetels, in plaats van 1. De AWP voor water, klimaat en natuur heeft 0 zetels, in plaats van 1. Bekijk de hele voorlopige uitslag hieronder!


Met vijf zetels voor Water Natuurlijk is Water Natuurlijk de tweede partij in het waterschap.
Antoinet Looman, lijsttrekker Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel:

'Met vijf zetels zijn we mooi stabiel gebleven. Er blijft ook een mooie groene stem in het waterschap. Natuurlijk horen daar felicitaties bij voor de winnaar BBB. We complimenteren onze fantastische kandidaten en danken iedereen die op Water Natuurlijk heeft gestemd. We zijn blij met de plek als één na grootste partij.'

Zetelverdeling
De grootste winst gaat naar nieuwkomer BBB die met 9 zetels haar intrede maakt. BBB wordt als grootste partij gevolgd door Water Natuurlijk met 5 zetels. Daarop volgen: PvdA (4), CDA (3), VVD (2), Ondernemend Water (1), Vrienden van de Berkel (2). De geborgde zetels zijn (2) voor LTO en (2) voor VBNE. Geen zetels voor AWP en 50plus.

In totaal deden er in regio waterschap Rijn en IJssel 9 partijen mee met 206 kandidaten. In de regio wonen 485.329 kiesgerechtigden. De opkomst was met 59,3% hoger dan in 2019 (toen 53,5%). Op dit moment is 93% van het aantal stemmen geteld. Op 23 maart worden alle uitslagen en kandidaten definitief bekend gemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring