D66 wil sneller aandacht voor stijgende zeespiegel
Betrokkenen bij elkaar roepen en actieplan maken.
Het is superzwaar werk, voor zaterdagochtend 10 uur is het aanpezen!
Zaterdagochtend gingen leden van Water Natuurlijk en vrijwilligers van Meer Bomen Nu bomen oogsten in de bossen van Slootdorp, gemeente Hollands Kroon. Meer Bomen Nu redt boompjes van de versnipperraar. Iedere boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste ervan overleven het niet. Door deze voorzichtig uit te scheppen, trekken of stekken krijg je een bron van (gratis) ecologisch verantwoord, en veelal inheems, plantgoed. De jonge bomen en zaailingen die zijn geoogst kunnen op 18 februari in Middenmeer worden opgehaald door een ieder die meer bomen in de tuin, erf of terrein wil hebben.
Lijsttrekker Saskia Borgers van Water Natuurlijk over dit initiatief; “Dit is een belangrijke dag. Water Natuurlijk is een waterschapspartij die op 15 maart met lijst 4 meedoet aan de waterschapsverkiezingen. Wij willen heel graag dat water vastgehouden wordt in de bodem en dat is de reden dat we vandaag meehelpen om te verplanten.”
Kunnen mensen nog in actie komen?
“Ze kunnen in ieder geval op 15 maar op ons stemmen, op Water Natuurlijk, en ze kunnen overal in heel Nederland meehelpen via MeerBomen.nu Op de website kunnen ze zien waar ze kunnen meedoen. Want we hebben alle handjes nodig om al die bomen uit het bos te halen en weer ergens mooi een plekje te geven.”
Voor meer informatie kijk op www.meerbomen.nu
Betrokkenen bij elkaar roepen en actieplan maken.
Water Natuurlijk vindt dat het verwateren van tuinen prioriteit moet hebben. In stedelijke ontwerpen zien we dat water een prominente plek krijgt bij de inrichting en herinrichting van stedelijk gebied en dat is terecht. Beleving in en om het water geeft waterpret en recreatieve mogelijkheden. We willen allemaal wel een bootje aan onze achtertuin of een veranda om over het water uit te kijken. Maar het helpt ook bij de opvang van water, geeft verkoeling in de zomer en zorgt voor meer biodiversiteit in de leefomgeving.
Op 2 februari 1971 werd in Ramsar, de Iraanse stad aan de Kaspische Zee, de zogenaamde Ramsar-conventie ondertekend; het UNESCO Wetlands verdrag over het behoud van drassige gebieden. Die moerassige gebieden zijn belangrijk onder meer voor de instandhouding van biodiversiteit.
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring