Navigatie overslaan

Water Natuurlijk helpt bomen verplanten

Het is superzwaar werk, voor zaterdagochtend 10 uur is het aanpezen!

Zaterdagochtend gingen leden van Water Natuurlijk en vrijwilligers van Meer Bomen Nu bomen oogsten in de bossen van Slootdorp, gemeente Hollands Kroon. Meer Bomen Nu redt boompjes van de versnipperraar. Iedere boom maakt jaarlijks honderden zaailingen. De meeste ervan overleven het niet. Door deze voorzichtig uit te scheppen, trekken of stekken krijg je een bron van (gratis) ecologisch verantwoord, en veelal inheems, plantgoed. De jonge bomen en zaailingen die zijn geoogst kunnen op 18 februari in Middenmeer worden opgehaald door een ieder die meer bomen in de tuin, erf of terrein wil hebben.

Lijsttrekker Saskia Borgers van Water Natuurlijk over dit initiatief; “Dit is een belangrijke dag. Water Natuurlijk is een waterschapspartij die op 15 maart met lijst 4 meedoet aan de waterschapsverkiezingen. Wij willen heel graag dat water vastgehouden wordt in de bodem en dat is de reden dat we vandaag meehelpen om te verplanten.”

Kunnen mensen nog in actie komen?
“Ze kunnen in ieder geval op 15 maar op ons stemmen, op Water Natuurlijk, en ze kunnen overal in heel Nederland meehelpen via MeerBomen.nu Op de website kunnen ze zien waar ze kunnen meedoen. Want we hebben alle handjes nodig om al die bomen uit het bos te halen en weer ergens mooi een plekje te geven.”

Voor meer informatie kijk op www.meerbomen.nu

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring