Navigatie overslaan

Weer de grootste!

Ondanks het verlies van 1 zetel, zijn wij met 6 zetels weer verreweg de grootste!

"Wat een mooi resultaat!" zei lijsttrekker Els Otterman nadat de uitslag van de waterschapsverkiezingen bekend werd. "Het is jammer dat we een zetel minder hebben, maar we zijn en blijven de grootste! Het is ook geweldig dat er steeds meer mensen gaan stemmen voor de waterschappen. Dat geeft ons in deze tijden van klimaatverandering en grote maatschappelijke opgaves meer mandaat. Ik wil alle kiezers van harte bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Dat gaan we waarmaken!"

"Bij deze feliciteer ik de Partij voor de Dieren, BBB, PvdA. AWP en SGP met hun de mooie uitslag. Heel knap gedaan. Wij zullen als grootste partij proberen recht te doen aan de verkiezingsuitslag. Uiteraard zullen we gaan voor de voor ons belangrijke thema's, we gaan groen doen! Maar we staan open voor samenwerking met alle partijen die ook mee verantwoordelijkheid willen dragen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van onze tijd."

Het tellen van de stemmen van alle partijen die meededen aan zowel de provinciale statenverkiezingen als de waterschapsverkiezingen duurde enorm lang ondanks alle geweldige inzet van de vele, vele vrijwilligers! Bedenk daarbij ook dat er sommige gemeenten zijn met 3 waterschappen! Bij deze dus hulde aan de tellers op alle stembureaus!

Daardoor werd echter wel de formele uitslag voor HDSR een dag vertraagd. Het proces-verbaal met de formele verkiezingsuitslag, inclusief voorkeursstemmen en restzetels zal op donderdag 23 maart vanaf 10.30 uur op het kantoor van Stichtse Rijnlanden bekend worden. Dat is een openbare zitting en iedereen is dus welkom. Deze zitting en het duidingsdebat vanaf 19.30 op dezelfde dag zijn online te volgen via de live stream van HDSR.

De 'oude' fractie treedt af op 27 maart, vanaf 19.30 uur. De feestelijke installatie van alle nieuwe algemeen bestuursleden zal plaatsvinden op 29 maart vanaf 13.30 uur. Gasten zijn welkom en beide bijeenkomsten zijn ook online te volgen via de website van HDSR.

Vlnr Martin Jansen, Harmke van Dam, Gerda Oskam, Els Otterman, Jaap van der Heijde en Maarten Verkerk
Feest met een heerlijke taart van De Veldkeuken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring