
Nieuwjaarstoast in teken campagne
Een gezellige nieuwjaarstoast op een unieke locatie, met mooie speeches en een uitdagend onderzoek voor een theaterstuk over waterschappen.
Uit meldingen blijkt dat door bodemdaling er ook in het gebied van HDSR funderingsproblemen voorkomen. In het kader van het landelijk beleid om water en bodem sturend te maken in de ruimtelijke ordening, wil Water Natuurlijk graag weten of er van deze meldingen door HDSR en de provincie Utrecht lering wordt getrokken en stelde schriftelijke vragen hierover.
In de NRC van dinsdag 17 januari stond een artikel (bijgaand) over meldingen bij verzekeraars over funderingschade. Dat artikel is gebaseerd op een onderzoek van ABNAMRO en vastgoedbedrijf Brainbay dat gepubliceerd is in het blad ESB.
In het rapport staat dat er meerdere meldingen van funderingschade zijn gemeld in het gebied van HDSR. HDSR gaat niet zelf over woningbouw, maar in het kabinetsbeleid dat water en bodem sturend is, zijn waterschappen (en provincie) wel een zeer belangrijke speler in het bepalen van mogelijke woningbouwlocaties en wijze van bouwen. Uitgangspunt van het kabinet is het niet afwentelen op volgende generaties van kosten als gevolg van het niet sturend laten zijn van water en bodem in de ruimtelijke ordening.
Het lijkt Water Natuurlijk dan ook dat het nuttig kan zijn als waterschap, provincie, verzekeraars en vastgoedorganisaties zouden kunnen overleggen over de invulling van water en bodem sturend op basis van elkaars expertise en ervaring. Daarom hebben we de volgende vragen:
Een gezellige nieuwjaarstoast op een unieke locatie, met mooie speeches en een uitdagend onderzoek voor een theaterstuk over waterschappen.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Water Natuurlijk HDSR op 22 januari vanaf 14.00 uur in De Vrijstaat in Utrecht, kun je alle kandidaten voor de verkiezingen van 2023 treffen, aanspreken en bevragen. Het is de start van de campagne, dus komt allen!
Nog steeds zien we te veel meststoffen en bestrijdingsmiddelen in het grond- en oppervlaktewater. En ook andere chemische stoffen als medicijn- en drugsresten, microplastics en PFAS. Water Natuurlijk wil zoveel mogelijk voorkomen dat deze in het (afval)water terecht komen. Gelukkig is er nu een herziening van de Europese Richtlijn hiervoor, die op 19 januari in de Tweede Kamer wordt besproken.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
NieuwsbrievenDeze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring