Navigatie overslaan

De stand van zaken bij de coalitieonderhandelingen

Kiezers op en leden van Water Natuurlijk zijn uiteraard benieuwd hoe de onderhandelingen verlopen. De gesprekken met BBB, PvdD, PvdA en de geborgde fractie van Natuur&Landbouw, worden aan onze kant gevoerd door Els Otterman en Gerda Oskam.

Aan de ene kant wil Water Natuurlijk transparant zijn, aan de andere kant verlopen dit soort gesprekken nu eenmaal in vertrouwelijke setting. Alle partijen dienen zich in alle veiligheid bij elkaar te kunnen uitspreken over ieders wensen en noden. Vandaar dat er weinig inhoudelijks over de gesprekken kan worden verteld.

Na het inventariseren van de onderwerpen en de volgorde waarin alle partijen de gesprekken willen voeren, zijn we bijna om de dag aan de slag gegaan met elkaar. Soms op het kantoor van HDSR, soms op andere locaties. Dit laatste past ook in de wens van Water Natuurlijk om het (algemeen) bestuur meer naar buiten te laten treden en samen te werken met anderen. In het proces worden we begeleid door formateur Christa Hendriksen en krijgen we ook ambtelijke ondersteuning van het waterschap. Op de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 mei is het ons streven dat we een update geven van de onderhandelingen. Water Natuurlijk vindt het van groot belang dat ook de stem van kiezers op andere partijen weerklank krijgt in het beleid van het waterschap. Wellicht is er op onderdelen een algeheel bestuursakkoord mogelijk waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Zodra er meer inhoudelijks gemeld kan worden, laten we dat uiteraard zo spoedig mogelijk weten!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring