Navigatie overslaan

De Lekdijk: veilig en gastvrij?

De Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (afd. Wijk bij Duurstede en afd. Houten), WM Verkeersadvies, D66 Wijk bij Duurstede en D66 Gemeente Utrechtse Heuvelrug roepen HDSR, de provincie en betrokken gemeenten op geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de Lekdijk toe te staan.

De organisaties schrijven in hun gezamenlijke oproep het volgende: "De weg op de Rijn- en Lekdijk, tussen Amerongen en Schoonhoven, moet veilig worden ingericht voor fietsers en wandelaars! Geen doorgaand verkeer voor auto’s en motoren. De dijkweg, veilig, slim en doelmatig inrichten, uitsluitend voor bestemmingsverkeer en met prioriteit voor de fietser en voetganger. Geactiveerd door de planontwikkelingen en informatieavonden over ‘Sterke Lekdijk’, is dit nu het advies aan het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Provincie Utrecht en betrokken gemeenten."

Water Natuurlijk ondersteunt deze oproep. Wij gaan proberen om de kansen die er zijn bij de provincie en de gemeenten ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. In de vorige bestuursperiode was Agaath Dekker-Groen onze woordvoerder bij dit onderwerp. Medio juni gaat de nieuwe fractie een weekend de hei op om een nieuwe portefeuilleverdeling af te spreken. Tot dat moment is Gerda Oskam de woordvoerder bij dit onderwerp.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring