Navigatie overslaan

Water Natuurlijk Brabantse Delta heeft op zaterdag 4 maart samen met natuurmonumenten een wandeling in de Noordpolder gemaakt.

Een wandeling door de Noordpolder bij Ossendrecht laat zien dat de natuur daar zich hersteld. Goed waterbeheer is een voorwaarden (Foto's Perry van Kempen)

Foto Perry van Kempen

Water Natuurlijk maakt wandeling in de Noordpolder te Ossendrecht onderdeel Brabantse Wal

Zaterdag was er een rondleiding door Waterschapspartij Water Natuurlijk Brabantse Delta in de Noordpolder van Ossendrecht in samenwerking met Natuurmonumenten. De rondleiding werd georganiseerd door Willem de Weert, die verkiesbaar op de lijst van Water Natuurlijk staat. Ontzettend mooi dat veel partijen aanwezig waren en met elkaar de discussie aangaan over hoe het beste om te gaan met ons kostbare water!
Het werd duidelijk dat er belangrijke beslissingen gemaakt moeten worden om bijvoorbeeld verdere verdroging tegen te gaan.
Aanwezig was Perry van Kempen, een oud-medewerker Brabantse Delta en nu Senior beleidsadviseur Landschap en Water Gemeente Roosendaal. In het gezelschap liep ook mee Rutger Meijer, Beleidsadviseur Groen, Natuur en Landschap Gemeente Woensdrecht. Verder gidsen IVN, Brabants Landschap, Natuurmonumenten, heemkundekring Woensdrecht, D66 afdeling Woensdrecht en enkele kandidaten van Water Natuurlijk. En ook de boer die plaats moest maken voor de natuur. Al met al een leerzame wandeling waarbij de diverse partijen ook aangaven hoe belangrijk het is samen te werken aan natuur en biodiversiteit en de rol van het water.

Foto Perry van kempen
Foto Perry van Kempen

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring