Navigatie overslaan

Myrte treedt af

Eind van de zomer kondigde Myrte haar vertrek aan en tijdens de Algemeen Bestuursvergadering van 29 november was het officiële moment. Na haar aftreden werd Henk Veenstra in dezelfde vergadering geïnstalleerd om de fractie weer compleet te maken.

Na mooie woorden van de watergraaf waarin hij terugblikte op haar bestuursperiode en de link legde tussen haar werk als kunstenaar, het waterschapwerk en haar vertrek richtte Myrte het woord aan het Algemeen Bestuur:

In 2019 en 2023 heb ik mij verkiesbaar gesteld omdat ik graag mee werk aan een gezonde samenleving voor toekomstige generaties. Waarin er balans is tussen werken, leven en natuur, en waar plek is voor verschillende visies. Om dit te bereiken vind ik het belangrijk om vanuit de verschillende standpunten, die een democratisch bestuur met zich mee brengt, samen te werken en afstanden te overbruggen vanuit een basis van vertrouwen. Ik voel dat vertrouwen niet meer in dit AB en daarom geef ik mijn plaats af. Dit is nu niet meer de plek waarin ik naast mijn werk kan groeien.

Ik wil mij weer vol richten op mijn werk als kunstenaar en ook daarmee andere inspireren nu te werken aan een gezonde toekomst voor ons allemaal. De ervaringen die ik afgelopen vier en een half jaar heb opgedaan neem ik daarin mee.

Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd en laat daarbij duidelijk zijn dat die stem niet verloren gaat. Want ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger op dit moment de rol van AB-lid namens Water Natuurlijk beter kan vervullen dan ik. En ik wens hem daarbij alle geluk en wijsheid.

Binnen Vechtstromen heb ik vele gedreven en kundige mensen ontmoet en wat me ook bij zal blijven is de vriendelijkheid en behulpzaamheid. Daarom wil ik iedereen dan ook hartelijk danken voor de uitstekende samenwerking en ondersteuning die ik ook als Algemeen Bestuurder heb mogen ervaren. Ook dank aan de watergraaf, secretaris directeur, bestuursondersteuning en collegae van nu en de vorige periode.

In de fracties heb ik fijn mogen samenwerken en ik heb dan ook alle vertrouwen in de kennis en capaciteiten die aanwezig zijn binnen de huidige fractie.

Ga zo door en DANK!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring