Navigatie overslaan

Primeur: Eerste verkiezingsprogramma in simpele taal

Water Natuurlijk is de partij die stem geeft aan dat wat kwetsbaar is

Water Natuurlijk HHNK is de enige echt groene partij in het waterschap. Water Natuurlijk is de partij die een stem geeft aan dat wat kwetsbaar is en vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat begint met een helder verkiezingsprogramma. Water Natuurlijk HHNK biedt een hertaald verkiezingsprogramma aan, zodat 200.000 mensen in het werkgebied van Hollands Noorderkwartier die moeite hebben met lezen een inhoudelijk gebaseerde stem kunnen uitbrengen. Water Natuurlijk is daarmee de eerste waterschapspartij in Nederland die hier aandacht voor heeft.

De Stichting Lezen en Schrijven, opgericht door Laurentien van Oranje, vindt het een compliment waard dat het programma is hertaald en wenst dat meer politieke partijen dit gaan doen.

Op 15 maart zijn de waterschap- en provinciale verkiezingen. Waterschappen hebben steeds meer een belangrijke rol door klimaatverandering. Veilige dijken, schoon en voldoende water zijn daarbij belangrijk. In Nederland zorgen waterschappen hiervoor. Er zijn in totaal 21 waterschappen verspreid over Nederland. Ieder waterschap heeft een bestuur. Het bestuur besluit over de werkzaamheden van het waterschap. Water Natuurlijk is een grote landelijke waterschapspartij. Water Natuurlijk zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en van genieten op en om het water. Mensen van Water Natuurlijk zitten in ieder waterschap in Nederland. Ook in het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Het verkiezingsprogramma is hier te vinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Borgers, Hoogheemraad HHNK en lijsttrekker van Water Natuurlijk via sborgers@xs4all.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring