Navigatie overslaan

Inclusiviteit begint bij het goede voorbeeld geven

Op 16 februari tekende onze bestuurder Saskia Borgers van Water Natuurlijk de SER charter diversiteit in Bedrijf. Met deze ondertekening bevestigd HHNK & Water Natuurlijk dat ze zich dagelijks inzet voor inclusie.

Water Natuurlijk vindt dat ze zelf het goede voorbeeld moet geven door niemand uit te sluiten. Een waterschap lijkt een technische organisatie met focus op uitvoering. Het is meer dan dat, het is een maatschappelijk verantwoorde overheid die taken uitvoert met en voor een diversiteit aan mensen. Het waterschap luistert naar die diversiteit en vertaalt dit naar beleid en uitvoering.

Binnen het waterschap kan en mag je anders zijn en anders denken. Ook de politiek, en bestuur heeft hierin een rol. Dat begint al bij de samenstelling van de lijst en het maken van een verkiezingsprogramma die voor iedereen leesbaar is. Daarom heeft Water Natuurlijk op haar lijst jong en oud staan, vanuit verschillende achtergronden afkomstig, studerend en gepensioneerd, LHBTQ……Wij maken het verschil.

Onze inzet is dat iedereen gelijkwaardig mee kan doen en dat er geen verschillen zijn. Dit geeft ons en het waterschap twee uitdagingen. Namelijk: ruimte geven om met elkaar hierover te spreken, ook vanuit het bestuur en inzet plegen om diversiteit bewust toe te voegen aan onze partij en het waterschap. Dit hebben we bij Water Natuurlijk gedaan doordat de kandidaten commissie goed heeft gelet op diversiteit zodat we vanuit allerlei verschillende invalshoeken kunnen blijven kijken naar onze eigen werkwijze, en die van het waterschap. Voor het waterschap geldt dat ze in hun werving en selectie meer diversiteit wil aannemen door streetwise aanname beleid, werkzoekenden te helpen bij het vinden van werk en begeleiden en de gegevens van kandidaten niet te vermelden als ze solliciteren. Zo krijgt iedereen evenveel kansen.

De regenboogvlag die dagelijks wappert bij het waterschap is een verzoek geweest van Water Natuurlijk. Een klein gebaar voor een groot doel: iedere dag is er één om divers te zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring