Navigatie overslaan

2019! De waterschapsverkiezignen komen eraan!

2019 is het jaar van de verkiezingen, het was gisteren (4-1-2019) nog op het journaal op radio 2. Een waterschap in het oosten van het land heeft een verkiezingsadventskalender gelanceerd. Elke dag een feitje over de waterschappen tot 20 maart. De DJ grapte na het nieuws dat hij benieuwd was hoeveel mensen naar de site zouden gaan als je er geen chocolaatje voor terugkrijgt. Hij heeft wel een punt natuurlijk, het leeft nog niet echt.

Zelfs de heren van het Friese Polytburo vergaten de verkiezingen te noemen toen ze vooruitblikten op het politieke jaar van 2019. Super triest natuurlijk. Hier is het nog iets makkelijker de verkiezingen onder de aandacht te brengen omdat de provinciegrenzen lijken op die van het waterschap. Er is een hoop werk aan de winkel dus. Zelf heb ik de afgelopen jaren een hoop gastcolleges gegeven over het waterschap en dat vond ik erg leuk om te doen.

Mocht jij nou denken? Ik snap er niks van… of mijn klas kan ook wel zo’n college gebruiken? Of mijn vereniging? Of vrouwen-van-nu club of wat voor gezelschap dan ook. Ik heb een hoop leuke spellen waarmee we de rol van het bestuur binnen het waterschap kunnen uitleggen. Dus schroom niet, in ruil voor een kop thee kom ik graag bij je langs!

Er valt wat te kiezen!

Tieneke Clevering

Fractievoorzitter van Water Natuurlijk Fryslân

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring