
De paden op, de lanen in met de kandidaten!
De afgelopen periode zijn de kandidaten bij de waterschapsverkiezingen nog actiever geweest dan gewoonlijk. Een overzicht.
Ook gekeken naar de indrukwekkende serie over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland, delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant, 'het water komt'?
Uit onderzoek van Hoogwaterbeschermingsprogramma is de gemiddelde Nederlander nu banger voor een waterramp dan 3 jaar geleden. Klimaatverandering zorgt voor een stijgende zeespiegel waardoor ons rivierwater ergens anders heen moet, verzilting van het westen van Nederland en extremer weer dat vaker voorkomt. Tegelijkertijd hebben we minder zoet water om bodemdaling, zakkend grondwaterpeil, verzilting tegen te gaan en aan de toenemende vraag naar zoet water door woningbouw, te voldoen. Waterberging is dan ook van levensbelang.
Juist daarom is een stem op Water Natuurlijk op 15 maart belangrijker dan ooit! Op naar een toekomstbestendig waterbeheer. Lees ons verkiezingsprogramma WATER en bodem sturend NATUURLIJK!.
De afgelopen periode zijn de kandidaten bij de waterschapsverkiezingen nog actiever geweest dan gewoonlijk. Een overzicht.
Op 2 februari 1971 werd in Ramsar, de Iraanse stad aan de Kaspische Zee, de zogenaamde Ramsar-conventie ondertekend; het UNESCO Wetlands verdrag over het behoud van drassige gebieden. Die moerassige gebieden zijn belangrijk onder meer voor de instandhouding van biodiversiteit.
Op 1 februari 1953 leidde een stormvloed tot de watersnoodramp in de Zeeuwse, Zuid-Hollandse en Brabantse Delta. De zware storm met windkracht 10 veroorzaakte bij hoogwater 96 dijkdoorbraken en kostte 1836 slachtoffers het leven.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
NieuwsbrievenDeze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring