Navigatie overslaan

Water Natuurlijk vormt coalitie met BBB, VVD, Water Breed en ongebouwd.

Op 17 mei hebben we samen met BBB, VVD, Water Breed en ongebouwd het coalitie akkoord/bestuursakkoord gepresenteerd aan de pers. Een ambitieus akkoord, voor een beter klimaat, voor natuur, biodiversiteit en voedselzekerheid.

Ambitieus akkoord Brabantse Delta

Met het akkoord willen wij met elkaar gaan voor een klimaatbestendig waterbeheerssysteem. Er staan veel ambities in het akkoord, maar ook moeten zaken nog verder geconcretiseerd worden, dat is de opdracht straks aan het nieuw geïnstalleerde DB om een bestuursagenda te maken. dan kunnen we ook goed bewaken of de doelen bereikt worden.

Hebben wij als water Natuurlijk alles binnen kunnen halen? Nee, natuurlijk maak je met vijf partijen een akkoord, waar een ieder water bij de wijn moet doen en er compromissen gesloten worden. Toch kunnen we ons goed in de rode draad van het akkoord vinden en is er ook nog ruimte om binnen het AB zaken verder aan te scherpen. Maar we hebben een goed gevoel, dat klimaat, natuur en biodiversiteit voldoende zijn meegenomen in het akkoord, we zijn blij met de ambities die we hebben afgesproken en dat er geen discussie is over het halen van de KRW. We gaan voor schoon water en daar gaan we alles aan doen en dat is hard nodig.
De steunfractie zal ons als fractie en het beoogd DB lid zeker goed bij de les houden en we staan open voor suggesties en ideeën die we mee kunnen nemen.

Akkoord: Water verbindt ons!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring