Navigatie overslaan

Groencafe waterbeleid in verkiezingstijd

Natuur en milieuvereniging Markant hield een leuk en goed bezocht groencafé te Breda

Goede sprekers en leuke discussies over water en waterbeheer in en rond Breda

Woensdagavond 8 maart vond het Groencafé van Natuur en milieuvereniging Markant plaats. In een gezellig Brandpunt was er een goede opkomst van belangstellenden om te luisteren en mee te praten over waterbeheer. Onder de belangstellenden ook enkele kandidaten van diverse waterschapspartijen en ook onze lijsttrekker Ron Dujardin. Peter von Meijenfeldt onze nummer 4 en huidig AB lid namens natuurorganisaties was ook te gast voor een interview.

Sprekers waren Bas Hoefeijzers van Gemeente Breda en Karin Mol van Waterschap Brabantse Delta die voor de pauze ons meenamen in

Het waterbeheer in en rond Breda, zoals de nieuwe Mark en het Zoet. Interessante informatie en heel belangrijk de gemeente en het waterschap trekken hier gezamenlijk in op, zodat de kennis van beide kanten goed benut kan worden. Doel is de Mark meer ecologisch te maken met de doortrekking door het centrum en de aanleg van veel groen langs de oevers.
Water Natuurlijk kan deze inzet enorm waarderen een goed voorbeeld hoe het ook elders moet. vanuit principe bodem en water zijn sturend samen onderzoeken wat wel en niet kan en hoe we komen tot een goed klimaat bestendig waterbeheer.

Na de pauze was het de beurt aan Peter die geïnterviewd werd over zijn werk bij het waterschap en wat de belangrijkste items zijn voor de komende verkiezingen. Uiteraard zijn dat een goed klimaat bestendig waterbeheer, maar vooral ook de inzet voor schoon water, zeker omdat de kwaliteit van het water in heel Nederland niet voldoet, slecht 1% scoort een voldoende als het om de kwaliteit richtlijnen voor het water gaat. We zullen hard aan de bak moeten om nu echt stappen te zetten in belang van de natuur en het klimaat.

Het leverde ook leuke discussies op en mooie ontmoetingen na afloop.

Samen werking Gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta
Beeld van toekomstig Zoet

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring