Navigatie overslaan

Big Jump

Op zaterdag 9 juni werd de big jump gehouden een duik in het water van de mark. Dit keer in Meer België. Goed georganiseerd door Natuurpunt Markvallei. Uiteraard was Water Natuurlijk Brabantse Delta ook vertegenwoordigd. Door Joop van Riet en door ons DB lid van de Brabantse Delta Karin van den Berg

De Belgische big jump ‘voor proper water’ is ook hard nodig in Nederland: volgend jaar in Breda! Kopt BNdeStem, Kopt BNdeStem.

Op zondag 9 juni vroegen natuurpunt Markvallei (België) en Vereniging Markdal (Nederland) extra aandacht voor schoon water. Ze deden dat met de Big Jump. Ook Karin van den Berg namens water Natuurlijk en als DB lid van de Brabantse Delta was aanwezig een deed mee aan deze duik. het is van groot belang dat we met elkaar strijden voor schoon en gezond water. Het feit dat de gemeente Hoogstraten aangeeft dat de duik alleen door gezonde mensen mag worden gedaan en geen kinderen en bijvoorbeeld zwangeren zegt eigenlijk al genoeg over de noodzaak aandacht te vragen voor schoon water.

Lees het artikel in BNde Stem: Artikel digitale Stem.

Voor hen die de link niet kunnen lezen, hier de goed leesbare versie.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring