Navigatie overslaan

Kieslijst Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel vastgesteld

Gevarieerd team voor de groene waterschapspartij!


Kieslijst Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel vastgesteld!

De kandidaten van de groene waterschapspartij Water Natuurlijk Rijn en IJssel zijn bekend. Op de lijst staan 50 leden die zich naast schoon water inzetten voor natuur, landschap en recreatie. Deze kandidaten stellen zich verkiesbaar voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.
Lijsttrekker voor Water Natuurlijk Rijn en IJssel is Antoinet Looman uit Didam. Zij is sinds 2009 bestuurder van het waterschap (startend als lid algemeen bestuur, per 2013 heemraad, lid dagelijks bestuur) en zet zich al jaren in voor schoon water en een stevige samenwerking met alle grondeigenaren en bewoners.
Na Looman is de nodige ervaring geborgd met Ruud Pleune en Margaret van Diermen binnen het waterschapsbestuur.
Met Phebe Kloos en Huibert Brouwer is naast deskundigheid een frisse blik in huis gehaald. Daarna volgen de andere kandidaten die uit alle delen van het waterschap afkomstig zijn. In totaal telt de lijst van Water Natuurlijk 50 diverse, gemotiveerde kandidaten: 26 vrouwen en 24 mannen.
Antoinet Looman is blij met de combinatie van ervaren krachten en enthousiaste nieuwelingen: “Ik heb er ontzettend veel zin in om met dit team de grote uitdagingen in de maatschappij aan te pakken. Met water en bodem als leidend principe gaan we invulling geven aan urgente thema’s zoals onze waterkwaliteit en droogte. De klimaatverandering raakt ons allemaal, daarom willen we dit oppakken samen met de bewoners van Rijn en IJssel.”

Over Water Natuurlijk Rijn en IJssel
Water Natuurlijk is de landelijke waterschapspartij die zich hard maakt voor groen, gezond, genieten, gezamenlijk uitdagingen oppakken en het terugwinnen van grondstoffen. Vanaf 2009 zetten Water Natuurlijk-bestuurders in de regio zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Samen werken zij aan een betere leefomgeving voor mens en dier. Water Natuurlijk is landelijk gezien de grootste partij in de waterschapsbesturen. Het werkgebied van Rijn en IJssel omvat met 650.000 inwoners het waterbeheer in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring