Navigatie overslaanDe leden van Water Natuurlijk hebben de Limburgse kandidatenlijst vastgesteld voor de Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. De groenste en Grootste Waterschapspartij van Nederland kan zich na de aankomende verkiezingen waarschijnlijk óók de jongste partij van het Limburgse schap noemen. Met een mix van ervaring en jong talent gaan zij voor een overwinning bij de verkiezingen aanstaande maart. Voor schoon, veilig en betaalbaar Water, Natuurlijk!

De lijst van Water Natuurlijk bulkt van jong talent! Zo staat op plek 3 Iris Erkens (28 jaar, Heerlen). Iris volgde een studie in weg- en waterbouw en werkt momenteel bij Rijkswaterstaat als Omgevingsmanager. Ook is ze actief als Burgercommissielid bij Provinciale Staten. Plek 4 is voor Luuk Haegens (20 jaar, America). Luuk studeert Bestuurskunde aan Avans Hogeschool. Door zijn studie is Luuk geïnteresseerd geraakt in politiek en actief geworden als Burgerraadslid in gemeente Horst aan de Maas. Terra Kremers (40 jaar, Tegelen) staat op plek 5. Terra werkt als beleidsadviseur Natuur en Landschap bij gemeente Bergen. In haar vrije tijd zet zij zich in voor een groene en gezonde leefomgeving.

In de top tien staan ook voormalig wethouder van Maastricht Gert-Jan Krabbendam (40 jaar, Itteren), jonge vader en wiskunde docent Sjef Tielen (33 jaar, Venray) en student Veiligheidskunde Patrick Jacobs (34 jaar, Weert).

Ervaring
De jonge talenten worden bijgestaan door Peter Freij (66 jaar, Venlo), hij is voor de tweede maal lijsttrekker voor de partij. Peter is momenteel fractievoorzitter van Water Natuurlijk Limburg en is een zeer ervaren bestuurder. Ook Rose-Marie Kaanen (57, Arcen) is reeds vier jaar actief als burgercommissielid in het Limburgs Waterschap en kijkt ernaar uit samen te werken met de nieuwe kandidaten.

Inhoudelijk sterke lijst
Naast de mix van leeftijden, hebben de kandidaten ook veel inhoudelijke kennis van verschillende onderwerpen. Met die mix van kennis over water, veiligheid, techniek, natuur en landschap gaan zij zich inzetten voor een toekomstbestendig Limburg. Met deze kandidatenlijst hebben wij er alle vertrouwen in dat ons verkiezingsprogramma niet alleen sterk gefundeerd is, maar bovenal uitvoerbaar.

Hieronder de kandidatenlijst zoals vastgesteld door de ledenvergadering dd 26-9-2022:

NUMMERNAMENWOONPLAATS
1Peter FreijVenlo
2Rose-Marie KaanenArcen
3Iris ErkensHeerlen
4Luuk HaegensAmerica
5Terra KremersTegelen
6Gert-Jan KrabbendamMaastricht
7Sjef TielenVenray
8Patrick JacobsWeert
9Marjolein KorvorstHeerlen
10Stef SmitsVenray
11Gerard IJffRoermond
12Hetty AdamsLinne
13Ton WismansSevenum
14Thijs WetemansNieuwstadt
15Sylvia SpiertsLandgraaf
16Thijs BelgersVlodrop
17Annelies HaanebrinkSittard
18Marij PolluxVenlo
19Harrij VroemenValkenburg
20Bert JennekensElsloo
21Thea JettenArcen
22Hans HeijnenSwalmen
23Torben MulderMeerssen
24Ben BettingerVenlo
25Gonnie PerréeMaria Hoop
26Gea MeijersBunde
27Ger FrenkenBergen
28Jan KluskensNederweert-Eind
29Lianne HarmsenMaastricht

30

Eveline BaasMeerlo
31Steef StevensHerten
32Lianne SchuuringMaastricht
33Sjraar RoelofsMaasbree
34Jan MuijtjensMunstergeleen
35Danielle ArendsMaastricht
36Evert PrastBaarlo
37Wilbert DekkerRoermond
38Jacques CostongsMaastricht

39

Erwin BoomVenlo

40

Isabel UrlingsBeek
41Jan KesselsVenlo
42Mike UmmelsMaastricht
43Paul FekkesSittard
44Frits DijksmanWeert
45Marlou JenneskensMaastricht
46Nick NausGrevenbicht
47Jan-Willem WestraGeleen
48

Leo Maathuis

Maastricht
49Tof ThissenRoermond
50Math de PontiRoermond


Onze top 9 kandidaten voor de verkiezingen 2023: vlnr Marjolein Korvorst, Patrick Jacobs, Peter Freij, Iris Erkens, Rose-Marie Kaanen, Luuk Haegens, Gert-Jan Krabbendam, Terra Kremers, Sjef Tielen. Op de voorgrond (in het water): Pip.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring